Sexuella övergrepp - Suicid

Sexuella övergrepp – suicid – Linda

Som 7 åring försökte Linda ta sitt liv, inte ont anade hon vad som skulle komma hända framöver i hennes liv. Det började med ett suicidförsök och slutade med ett barns suicid. Det var starten på hennes liv med psykisk ohälsa men också slutet. Dessa trauman har inget som helst med varandra att göra men… Läs mer »

Flyktingbarn och psykisk ohälsa

Flyktingbarn och psykisk ohälsa – Mia

Mia Granström föreläser om hur det är att vara ”flyktingbarn och som åttaåring fly kriget på Balkan, och hur hon redan i tidig ålder började uppleva psykisk ohälsa i form av ångest och nedstämdhet. Både för egen del men även som anhörig till invandrarföräldrar. Mia kom till Sverige från Bosnien och Hercegovina 1992 när hon… Läs mer »

Peter Jakobsson

Peter Jacobsson

Att vara beroende är en känslomässig sjukdom som kan drabba vem som helst. Under Peter Jacobssons föreläsning får vi möta människan bakom beroendesjukdomen och ta del av hans verktyg för att byta isolering mot gemenskap. Vi får också höra om hur Peter efter att själv varit drogfri i över 20 år förlorade sin dotter i en… Läs mer »

Felicia Eriksson

Under Felicia Erikssons föreläsning får vi lyssna till en historia om psykisk ohälsa som tar sin början i 12-årsåldern, där depressioner och tankar som senare skulle leda till anorexi redan visat sig. Felicia berättar om när hon fick sin diagnos och hur hon ser hoppfullt på livet och är tacksam över sina erfarenheter av sin… Läs mer »

Rebecca Erlandsson

Under Hjärnkollsambassadör Rebecca Erlandssons föreläsning får vi höra om hennes erfarenheter och resa som förälder till ett barn med NPF och normbrytande beteende. Hon berättar om den berg- och dalbana som hennes tillvaro var under många år. Hon delar med sig av såväl jobbiga stunder och erfarenheter som av hopp och glädje. Rebecca har hela… Läs mer »