Evenemangsdetaljer

World Mental Health Day 12 oktober

World Mental Health Day 12 oktober

 

World Mental Health Day 12 oktober

I samband med #worldmentalhealthday uppmärksammar vi i år samsjuklighet.

Boka in torsdag 12 oktober kl 13.00 – 17.00

Hjärnkollambassadör Peter Jacobsson: Beroende, en känslomässig sjukdom
Under Peter Jacobssons föreläsning får vi möta människan bakom beroendesjukdomen och ta del av hans verktyg för att byta isolering mot gemenskap. Vi får också höra om hur Peter efter att själv varit drogfri i över 20 år förlorade sin dotter i en överdos och hur han med hjälp av sorgebearbetning och gemenskap tagit sig igenom. Peter vill poängtera att beroende är en sjukdom som drabbar hela familjen och alla runt omkring. Peter berättar på ett öppet, varmt och inspirerande sätt om sina erfarenheter av beroendesjukdomen och livet. Han pratar om tunga ämnen med värme och humor vilket får publiken att känna hopp och att det aldrig är så illa att det inte kan bli bra. Peter vill visa att du kan göra vad du vill med ditt liv, att du äger din historia och inte är ägd av den.

Psykolog Lars Gustafsson: Erfarenheter av behandlare
Lars Gustafsson pratar utifrån sin yrkesroll som behandlare på en beroendemottagning och delar med sig av sina erfarenheter.

Eftermiddagsfika

Överläkare Hans Ackerot: Regionens perspektiv
Hans Ackerot är specialist i psykiatri och pratar utifrån det regionala perspektivet. Hans pratar om hur beroendevården ser ut i Halland idag och vilka förändringar han tror kommer att behövas framöver.

Hjärnkollambassadör Mary-Anne Jakobsson: När får jag vara bara mamma?
Mary-Anne är mamma till ett vuxet barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och beroendesjukdom. Hon delar med humor och värme med sig av sina strategier för att orka som anhörig. Hur gör man för att stötta någon som mår dåligt utan att stötta missbruket? Hur räcker man till för fyra barn när man har ett barn som mår så dåligt? Mary-Anne delar med sig av sina verktyg för hur hon fått familjeliv och arbetsliv att fungera genom åren, samt hur hon tagit hand om sig själv för att mitt i alltihop fortsätta att må bra.

Eftermiddagen avslutas med en paneldebatt med våra föreläsare samt inbjudna politiker. Passa på att ställa frågor!

Konferencier Carina Ledig

 

Köp biljetter nu. Begränsat antal platser!

För verksamheter är biljettpriset 495:-/person.
Köp biljett för verksamhet: WMHD – Verksamhet

För allmänhet och föreningsmedlemmar, 250:-/person.

Köp biljett för allmänhet: WMHD – Allmänhet

 

Du missar väl inte vår teaterföreställning ”KÄNSLOSTORM” på kvällen 12 oktober, kl 19.00!

World Mental Health Day globalt

Recensioner från åhörare vid tidigare evenemang:

”Bra upplägg! Begripligt; skickligt att fängsla åhörare utan att komplicera ett jobbigt ämne. Tack!

”Berörande och fängslande berättelser”

”Bra ideer till förbättrad vård/insatser. Riktigt bra”

”Bra upplagd dag. Alla deltagare uppskattades. Hjärnkolls föreläsningar speciellt bra”

”Jag blir lika förvånad varje gång när jag slås av vilken kraft det finns, att det finns hopp även i fall som bedöms som hopplösa (har alltid trott det men stärks ännu mer). Upplägget idag var väldigt bra. Att blanda livshistorier och professionella. Bra med paneldebatt för att få in alla perspektiv – vad fungerar/fungerar inte, vilka vägar behöver vi gå mm”

”Fortsätt på samma sätt som i år! Så proffsigt och en sådan bra blandning av föreläsningar och paneldebatt. Tack för en bra eftermiddag! God macka och kaffe och kaka.”