Varför är du Hjärnkollsambassadör?

Jag är ambassadör för att det är viktigt att sprida kunskap om hur det kan vara att ha någon anhörig med NPF-diagnoser, och hur saker faller på plats när den anhörige får en diagnos sent i livet. Jag hoppas att de som lyssnar på mig ska gå stärkta från min föreläsning, både för att de kanske känner igen en del och att de inte är ensamma i sina strävande. Att åhörarna ser att det finns ett ljus i den jobbiga mörka tunneln där man ofta får stånga sig blodig, men också hur viktigt det är att de hittar något sätt att få den stöttning och hjälp de behöver för att orka kämpa.

Vilka frågor brinner du för?

Jag brinner för allas rätt att få den hjälp och stöttning som de behöver och att den ges på rätta grunder och rätt sätt. Det är också viktigt det är att man blir sedd för den man är i skolan och får hjälp tidigt i livet.

Har du någon förebild?

En stor förebild för mig är en representant från den lokala Attentionföreningen, dit jag vände mig för att få stöttning när jag var ny på det här med diagnoser. Tidigare i livet har min mamma, pappa och min moster betytt oerhört mycket i hur jag vi har stöttat varandra och hur viktigt vi tyckt att familjen är och allt roligt vi gjort tillsammans.

Vad gör du för att må bra?

Det jag gör för att må bra är dels att engagera mig i olika föreningsliv både föreningar med inriktning på NPF men också olika idrottsföreningar där man träffar många olika människor.

Men det absolut viktigaste stället där jag mår som bäst, är när jag får umgås med nära och kära under otvungna former och fixa i trädgården när kroppen tillåter.

//Marianne

Se ett smakprov på Mariannes föreläsning.