Varför är du Hjärnkollambassadör?

Jag befann mig på andra sidan jorden, i Australien, när alla började uppföra sig konstigt och prata illa om mig. Jag är Hjärnkollsambassadör för att jag länge har drömt om att få föreläsa om mina erfarenheter av psykisk ohälsa, bidra till att lyfta tabun kring det och öka kunskapen kring det. Jag sa i en radiointervju redan 2016, långt innan jag blev Hjärnkollsambassadör, att det var min dröm och att jag särskilt ville inrikta mig till vårdpersonal och studerande, vilket jag får möjlighet till som ambassadör.

Vilka frågor brinner du för?

Jag brinner för frågorna kring beroende, samsjuklighet och sambandet mellan droganvändande och psykisk ohälsa. Jag älskar att jag kan få dela med mig till de som behöver höra hur jag blev fri från det och hoppas att de ska kunna finna ett sätt att också bli fria. Jag brinner även för de utsatta, utstötta i samhället och har alltid gjort. Däribland utgör psykiskt sjuka en stor andel, vilket gör att jag än mer vill hjälpa dem /oss.

Har du någon förebild?

En av mina stora förebilder är Jesus.
En annan förebild som jag försöker ta efter, som är något närmare till hands, är min älskade storebror Adrian. Han har ett hjärta av guld, är en fantastisk familjefar och medmänniska och har gjort en oerhört imponerande resa genom livet. Han är min stöttepelare och jag försöker ta efter honom.

/Lora